Dimecres, 25 de maig de 2022 - Edició 1399
La República

Apareixen més punts foscos en el fitxatge de Saénz de Santamaría per Cuatrecasas

El cas del fitxatge de Soraya Saénz de Santamaría per Cuatrecasas s’embolica. Segons El Plural, el fiscal que va signar l’acord pel qual l’advocat barceloní va evitar l’ingrés a la […]

Redacció 13/03/2019
Soraya Saénz de Santamaria, exvicepresidenta del Gobierno / ACN

El cas del fitxatge de Soraya Saénz de Santamaría per Cuatrecasas s’embolica. Segons El Plural, el fiscal que va signar l’acord pel qual l’advocat barceloní va evitar l’ingrés a la presó, Pedro Javier Ariche, va ser ascendit a tinent fiscal de Catalunya pocs dies abans de la moció de censura a Mariano Rajoy.

No s’ha d’oblidar que el cas adquireix força rellevància quan se sap que Emilio Cuatrecasas va evadir més de tres milions d’euros i només l’esmentat acord, apadrinat per Ariche, va evitar la imatge del popular advocat entrant a un centre penitenciari. El fiscal també ha participat en les investigacions pel frau fiscal de Leo Messi i la desapareguda soprano Montserrat Caballé.

Un altre cas mediàtic protagonitzat per Pedro Javier Ariche va ser una acció contra els Mossos d’Esquadra. A l’agost de l’any passat, el fiscal va iniciar una investigació arran d’una denúncia de Societat Civil Catalana, on s’acusava d’un delicte a la policia catalana per identificar persones que retiraven llaços grocs.