Dijous, 24 d'Octubre de 2019 - Edició 455
La República

A missa i cantant el Cara al sol, així és el número dos de Vox per Barcelona

Cap sorpresa a la pista: el número dos de Vox per Barcelona a les llistes del Congrés, Juan José Aizcorbe, és un exemple més de com el partit d’Abascal és […]

Gerard Sesé
Gerard Sesé 17/04/2019

Cap sorpresa a la pista: el número dos de Vox per Barcelona a les llistes del Congrés, Juan José Aizcorbe, és un exemple més de com el partit d’Abascal és una neteja d’imatge del falangisme i la ultradreta més recalcitrants. Aizcorbe va assistir el 2016 a una missa en honor a Franco, José Antonio Primo de Rivera i “tots els caiguts per Déu i per Espanya “, impulsada per la Fundació del dictador i celebrada el 19 de novembre a l’Església de Santiago (Madrid).

Però encara hi ha més, en acabar l’eucaristia, els presents van començar a cantar (a bramar, millor dit) de manera desenfrenada el ‘Cara al Sol’, amb el braç alçat i dos d’ells també van exhibir banderes amb el pollastre. La presència del polític es pot observar en un vídeo penjat pel digital eldiario.es. A la trobada ultra, segons expliquen els organitzadors falangistes, també hi havia Carmen Franco i Pol, Duquessa de Franco, així com l’exministre franquista José Utrera Molina. Els presents els van ovacionar i els van acomiadar amb crits de “Franco, Franco”.

Aizcorbe també va formar part de Juntas Españolas, un col·lectiu que tractava de reagrupar els suports de Fuerza Nueva i posteriorment va formar part del PP, després d’una proposta d’Alejo Vidal-Quadras per incorporar-als populars catalans.

Relacionats