Dissabte, 28 de gener de 2023 - Edició 1647
La República

Miquel Buch, un candidat nefast

“Els Mossos d’esquadra són la policia de Catalunya i cada un dels seus professionals ha de demostrar la professionalitat psíquica i física que cal exigir-li per accedir al cos. Vull pensar que els tests psicotècnics han de servir d’alguna cosa!”

Sara Sànchez 23/06/2020
Pla mitjà del conseller d'Interior, Miquel Buch, acompanyat per agents dels Mossos en la presentació a l'Ametlla de Mar de la unitat subaquàtica. Imatge del 20 de febrer del 2020 (Horitzontal).

Fa molt de temps que el hashtag #BuchDimissio corre per les xarxes davant les sortides de to d’aquest polític. Personalment no el conec i això tampoc no ha de tenir cap mena d’importància. El que importa no és si em cau bé o no sinó si fa bé o no la seva feina.

El govern de les eleccions del 21D, que havia de restituir el govern legítim, no ho ha fet i crec que amb això hi estarem tots d’acord. Per tant el conseller “suplent” ha hagut de quedar-se en una cadira que no li pertoca i que, a més, li ve molt gran.

També he de dir que alguns dels consellers, tant d’un partit com de l’altre, són d’una incompetència demostrada, però el que avui em té més esverada és que arriben veus que Miquel Buch està postulant la seva candidatura dins del PDECAT, i per tant de la plataforma Juntsxcat, per encapçalar una llista única, i que ell reconeix tenir-ne bones sensacions.

Jo no ho veig gens així i per això he decidit, això sí, de manera gratuïta, fer-li un advertiment a l’assessor del conseller que, tot i que segur que es guanya molt bé la vida, no serveix per a la feina encomanada i més encara si és incapaç de veure que en Buch no només no suma vots sinó que en resta i molts.

I l’advertiment és aquest: Miquel Buch no ens portarà a avançar cap a la independència. El conseller Buch és un polític de partit de la vella escola convergent, de poca traça i molt de “postureig”. Ben segur que és independentista, no ho dubto, però això no ens soluciona res ni a mi, ni al meu país. No vull incompetents governant el nou estat català. Miquel Buch no sap comunicar-se: diu una cosa i la contrària depenent de la pressió al carrer o a les institucions.

Si té el control de L’ARRO i la BRIMO, ho està fent de pena i, si no el té, és ell directament qui en fa, de pena. Quan el conseller d’Interior és l’encarregat de la seguretat i no controla, no vigila, no coordina i no exigeix responsabilitats als seus funcionaris públics, és ell qui té un greu problema d’autoritat. Tenir una oficina administrativa de “Los MINISTERIOS”, de l’interior o del que sigui, disfressada de Conselleria de Mossos 5.0 és una estafa, i cal assumir-ho.

On és la investigació més important de la història dels Mossos? On són els Mossos acusats per delicte d’odi i vexacions contra un ésser humà, en aquest cas d’un noi negre, a la zona del Bages fa un any i mig? On van ser traslladats a aquests policies mentre eren jutjats? I ara que ha sortit la sentència, no els trobem per ser suspesos de feina i sou?

Que significa que Eduard Sallent, cap dels Mossos d’Esquadra, digui en un programa de la televisió pública – Els matins de TV3- que és inadmissible la conducta d’aquests mossos sentenciats, però que immediatament després afegeixi que, en general “els Mossos són com la ciutadania” i que, per tant, “hi ha de tot”. Com diu!?

Els Mossos d’esquadra són la policia de Catalunya i cada un dels seus professionals ha de demostrar la professionalitat psíquica i física que cal exigir-li per accedir al cos. Vull pensar que els tests psicotècnics han de servir d’alguna cosa! Perquè, si no és així, com podem saber si els policies ens protegeixen o, al contrari, són una arma de destrucció massiva en moviment al servei de jutges alineats amb les clavegueres de l’estat?

La Brimo i l’Arro supuren ràbia, odi i racisme i són capaços d’identificar el pare d’una víctima del terrorisme, com Javier Martínez, pare d’en Xavi (el nen de 3 anys assassinat a la Ramblas el #17A) que venia d’un acte d’homenatge a les víctimes de l’atemptat d’Hipercor, només perquè es va aturar a #MeridianaResisteix i demana la #llibertatpresospoliticsiexiliats. És la mateixa Brimo i Arro que, quan els necessites per defensar els teus drets civils, sovint arriben tard o no arriben i que ser a la Meridiana els posa nerviosos, però, en canvi, a la Plaça Artós s’hi troben com a casa.

Buch és la incompetència política i un funcionari mediocre, així que cal aturar aquesta idea boja que pugui ser un bon candidat, perquè no ho és, ni ho serà mai. I a qui ho hagi dit, l’han enganyat.

Que ningú no es pensi que això és la crítica a un cas aïllat de la Generalitat perquè no ho és. Avui li ha tocat al conseller Buch, per la parida aquesta de la candidatura, però també tinc crítiques per als consellers El Homrani, Bargalló, etc. I també per a les conselleres Vilallonga, Capella, Vergés i tants d’altres… perquè estan gestionant l’autonomia de manera barroera.

Per això no entenc de què ens serviran les eleccions, si sabem que guanyaran més o menys els mateixos i que posaran al govern més o menys als mateixos i aquests mateixos són els mateixos que no es posen d’acord en canviar res, perquè ja estan bé com estan.
M’explico?