Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023
Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023

L’oportunitat d’or del ‘NO’ indepe

|

- Publicitat -

Els tres partits independentistes, si voten en bloc, tenen el bloqueig polític d’Espanya a les seves mans. Si les tres formacions voten ‘No’ al pacte entre PSOE i Podemos no hi haurà Gobierno. Només seria viable amb l’abstenció de Ciudadanos i un ‘Sí’ de tota la resta de forces que no són Vox, PP, NA+ (que inclou Bildu, per exemple).

Publicitat

Per tant, realment, l’escenari depèn pràcticament de manera exclusiva dels tres partits catalans. I és una autèntica oportunitat d’or. Estem en un conflicte obert on l’Estat s’ha mostrat virulent i repressiu contra Catalunya. Ha usat tots els seus tentacles per intentar acabar amb el procés, sense èxit: la caverna mediàtica, les forces d’ocupació, la justícia, la monarquia, la diplomàcia i, evidentment, la política.

Deixar Espanya sense govern i abocar-la a unes terceres eleccions significaria, per fi, un clar suport dels partits polítics a les mobilitzacions ciutadanes. Seria com anar de la mà: ciutadans bloquejant el carrer i polítics bloquejant el Congreso.

És una oportunitat d’or afeblir l’adversari polític, de posar nerviosos els seus amics europeus i de desgastar les institucions que tant de mal han fet al Principat i que, quan es reforcin, seguiran exercint repressió, no en tingueu cap dubte.

És vital, doncs, no oblidar la història: cap taula de negociació servirà de res, cap promesa a Catalunya es complirà i, sobretot, res no millorarà si la classe política catalana col·labora amb Espanya. Els catalans han caigut a la trampa de la seducció massa vegades. Els ciutadans ho tenen clar i han desconnectat mentalment d’Espanya, ara toca que ho facin els polítics.

Si les mobilitzacions pacífiques continuen i Espanya segueix bloquejada, estaríem davant del millor escenari per a forçar l’Estat a una negociació real, que només es produirà si hi està obligat, amb l’aigua al coll i amb forta pressió internacional. No hi ha altre camí i ara ho podem fer: polítics i ciutadania.

Et pot interessar  Rovira encarrega als diputats d'ERC al Congrés i al Senat que utilitzin només el català "sense excepcions"

Per seguir ferms cap a la independència: ‘No’.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió