Dilluns, 25 de gener de 2021 - Edició 914
La República

Al Departament d’Ensenyament i a la Direcció General de Política Lingüística

Soc mestra de primària amb l’especialitat de pedagogia terapèutica. Tinc els tràmits per entrar a la borsa d’interinatge del cos docent de la Generalitat aturats pel problema que exposo a continuació

Cartes dels lectors
Cartes dels lectors 19/05/2020
Imatge de l'entrada de l'escola Mas Boadella de Sabadell el dia 12 de març de 2020. (Horitzontal)

Em dic Georgina Gonzalez i soc mestra de primària amb l’especialitat de pedagogia terapèutica. Tinc els tràmits per entrar a la borsa d’interinatge del cos docent de la Generalitat aturats pel problema que exposo a continuació.

Aquest passat octubre, en reclamar el meu certificat de suficiència de català (c1) per poder registrar-me a la borsa docent, em va ser denegat.

Soc nascuda a Catalunya i la meva llengua materna és el català. He superat l’ESO, el batxillerat, la selectivitat, un grau superior i tots els nivells de català corresponents. Ara he cursat també el grau de mestra de primària.

Tot i això, em deneguen el certificat de nivell c1 al·legant que em manca un curs de primària escolaritzat a Catalunya.

Realitzades les trucades i les reclamacions pertinents, només em donen l’opció de tornar-me a examinar d’aquest nivell tot i que ja he superat tots els requisits per obtenir-lo.

Aquesta prova s’ha ajornat dues vegades a causa de la situació actual. Com comprendran, no puc posposar la meva vida laboral per una circumstància burocràtica que m’obliga a examinar-me d’una matèria que ja hauria de tenir reconeguda.

Per aquest motiu, sol·licito que es faci una revisió del meu cas, per a la qual puc aportar tota la documentació que se’m requereixi, i que es valori l’atorgament d’aquest certificat tan aviat com sigui possible, cosa que facilitarà la meva incorporació a la borsa d’interinatge de la Generalitat.

Entenc que el meu cas no és únic i que, com jo, moltes altres persones afectades no ho sabran fins que requereixin el títol per algun tràmit com entrar en una borsa de treball o presentar-se a unes oposicions.

He enviat aquest escrit al Departament d’Ensenyament i Polítiques Lingüístiques, així com al Centre de Normalització lingüística. Espero que aquests comunicats donin fruits.

Moltes gràcies per la seva atenció, cordialment

Georgina Gonzalez

Relacionats