Edició 1889

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 27 de setembre del 2023
Edició 1889

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 27 de setembre del 2023

Al Departament d’Ensenyament i a la Direcció General de Política Lingüística

|

- Publicitat -

Em dic Georgina Gonzalez i soc mestra de primària amb l’especialitat de pedagogia terapèutica. Tinc els tràmits per entrar a la borsa d’interinatge del cos docent de la Generalitat aturats pel problema que exposo a continuació.

Publicitat

Aquest passat octubre, en reclamar el meu certificat de suficiència de català (c1) per poder registrar-me a la borsa docent, em va ser denegat.

Soc nascuda a Catalunya i la meva llengua materna és el català. He superat l’ESO, el batxillerat, la selectivitat, un grau superior i tots els nivells de català corresponents. Ara he cursat també el grau de mestra de primària.

Tot i això, em deneguen el certificat de nivell c1 al·legant que em manca un curs de primària escolaritzat a Catalunya.

Realitzades les trucades i les reclamacions pertinents, només em donen l’opció de tornar-me a examinar d’aquest nivell tot i que ja he superat tots els requisits per obtenir-lo.

Aquesta prova s’ha ajornat dues vegades a causa de la situació actual. Com comprendran, no puc posposar la meva vida laboral per una circumstància burocràtica que m’obliga a examinar-me d’una matèria que ja hauria de tenir reconeguda.

Per aquest motiu, sol·licito que es faci una revisió del meu cas, per a la qual puc aportar tota la documentació que se’m requereixi, i que es valori l’atorgament d’aquest certificat tan aviat com sigui possible, cosa que facilitarà la meva incorporació a la borsa d’interinatge de la Generalitat.

Entenc que el meu cas no és únic i que, com jo, moltes altres persones afectades no ho sabran fins que requereixin el títol per algun tràmit com entrar en una borsa de treball o presentar-se a unes oposicions.

He enviat aquest escrit al Departament d’Ensenyament i Polítiques Lingüístiques, així com al Centre de Normalització lingüística. Espero que aquests comunicats donin fruits.

Moltes gràcies per la seva atenció, cordialment

Georgina Gonzalez

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió