Dimecres, 20 de gener de 2021 - Edició 909
La República

Zapatero amenaça l’independetisme: “saben on no poden tornar a anar”

L’expresident del Govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha amenaçat els dirigents independentistes afirmant que “saben on no poden tornar a anar” i els ha advertit sobre el fet que cal […]

Avatar
Agències 06/10/2018
L'expresident del govern espanyol, José Luís Rodríguez Zapatero

L’expresident del Govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha amenaçat els dirigents independentistes afirmant que “saben on no poden tornar a anar” i els ha advertit sobre el fet que cal que facin “una reflexió”. En declaracions als mitjans durant el X Congrés Estatal d’Unitat Progressista de l’ONCE, que se celebra sota el lema ‘Un nou temps, una mateixa identitat’, ha avalat l’actitud del Gobierno pel que fa al conflicte amb Catalunya manifestant que té “plena confiança” que “està disposat al diàleg”.

Per a l’expresident de l’Executiu, el diàleg serà “el camí que s’obrirà” perquè la societat espanyola és “democràtica, racional i avançada” i ha assegurat que “les posicions irreductibles no condueixen a res”. “Quan cadascú es manté en una postura inamovible només aconseguim que hi hagi més empipament i cap solució”, ha dit, referint-se únicament al Govern de la Generalitat.

Respecte a la possibilitat de reformar la Constitució, Zapatero ha subratllat que “seria el més desitjable” encara que les condicions són “objectivament complicades” perquè, en les seves paraules, el centre dreta [que, per a ell, són PP i C’s] “ho planteja amb molta dificultat”. En aquest sentit, ha afirmat que es “conformaria amb renovar consensos, de convivència i d’afectes”.

Relacionats