Dissabte, 29 de gener de 2022 - Edició 1283
La República

Yago Hortal inaugura la temporada de la Galeria Senda

La Galeria Senda inaugura avui a les 19.30 hores l’exposició Rigor i Rosa de Yago Hortal. La mostra en solitari de l’artista és l’encarregada d’estrenar la temporada. L’última exposició d’Hortal a Senda […]

Joan Vila i Boix 12/09/2018
Yago Hortal, SP216, 2018, Acrílico sobre tela, 260 x 364 cm

La Galeria Senda inaugura avui a les 19.30 hores l’exposició Rigor i Rosa de Yago Hortal. La mostra en solitari de l’artista és l’encarregada d’estrenar la temporada. L’última exposició d’Hortal a Senda va ser en companyia de Peter Halley, Mercè Vila i Rigat la descrivia així: “Grans formats, contundència, color i silenci. Les condicions són òptimes per colpir l’espectador que, com jo, entra acalorat i dispers del carrer. De sobte es manifesta l’efecte de temple, la sensació de trepitjar un lloc de culte que ofereix recolliment i que s’abstreu del bullici metropolità per tal de mostrar els seus objectes més valuosos”.

Enguany l’artista agafa rellevància presentant unes obres que es qüestionen a si mateixes. L’obra de Yago Hortal és famosa per la seva contraposició del segon pla amb el primer. Un fons blanc o neutre que suporta una gran pinzellada multicolor. La textura del primer pla s’ha erigit com una distinció de l’artista. Contra el que hom podria suposar, l’esgotament de l’estil segons l’esgotament de combinacions en la composició, Yago Hortal presenta a la Galeria Senda una obra fresca i innovadora. L’artista arriba a la cresta del trajecte creatiu mitjançant l’aprofundiment de les seves qualitats. Aquesta cresta està marcada per l’expansió de la composició fora de la tela, alhora que l’ús de políptics per crear un espai on la pintura entra en consonància amb l’arquitectura.

Com expressa la mateixa galeria: “Aquestes obres sintètiques es despullen de tot artifici i permeten a l’espectador apreciar amb major nitidesa les enèrgiques pinzellades generades a través de ritmes d’acceleració i pausa que flueixen en la composició a manera d’explosió de color”.

Vista de l’exposició ‘Rigor i Rosa’ a la Galeria Senda

Un artista internacional

Yago Hortal (Barcelona, 1983) és un dels valors més segurs de l’art català. Amb una obra exposada a Europa i Amèrica des de fa més de deu anys, la Fundació Vila Casas, el MACBA o el Banc Sabadell tenen obra seva en les respectives col·leccions. L’artista és un personatge popular que reuneix 20.000 seguidors a Instagram i aconsegueix fer dels seus esdeveniments actes d’assistència massiva.