Dilluns, 27 de juny de 2022 - Edició 1432
La República

Westminster rebutja vuit opcions diferents per al Brexit i manté la incertesa

ACN Brussel·les .- Cap consens sobre el Brexit. El parlament britànic ha rebutjat aquest dimecres a la nit fins a vuit opcions diferents per a la sortida del Regne Unit […]

Agències 27/03/2019
Pla general de la Cambra dels Comuns després de les votacions el 27 de març del 2019. (horitzontal)

ACN Brussel·les .- Cap consens sobre el Brexit. El parlament britànic ha rebutjat aquest dimecres a la nit fins a vuit opcions diferents per a la sortida del Regne Unit de la UE. En un intent de trobar un pla alternatiu a l’acord pactat entre May i Brussel·les, els diputats han votat vuit esmenes que preveien opcions tan diverses com mantenir el Regne Unit dins del mercat únic i la unió duanera, frenar el Brexit revocant l’article 50 o sotmetre qualsevol acord a un segon referèndum. Amb tot, cap de les propostes ha obtingut prou vots favorables, mantenint la incertesa sobre el futur de Londres. El que sí que han decidit els diputats és formalitzar el retard del Brexit negociat per May la setmana passada.

Les dues opcions que han estat més a prop d’obtenir més ‘sí’ que ‘no’ han estat la d’un segon referèndum, proposada per la laborista Margaret Beckett, i la de comprometre’s a negociar una unió duanera permanent amb la UE, registrada pel conservador Ken Clarke.