Diumenge, 26 de març de 2023 - Edició 1704
La República

Vox, sobre la sentència del TJUE: “S’ha demostrat que Llarena tenia raó”

Joan Garriga confia veure “aviat” Puigdemont, Ponsatí, Comín i Puig “retent comptes davant de la justícia”

Redacció 31/01/2023
El portaveu de Vox al Parlament, Joan Garriga, durant una roda de premsa. Data de publicació: dimarts 31 de gener del 2023, 13:13 Localització: Barcelona Autor: Mariona Puig

Aquest dimarts el TJUE ha dictat sentència respecte al cas de Lluís Puig, Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí, responent així també les qüestions prejudicials enviades pel jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena, arran de la negativa de Bèlgica d’entregar Lluís Puig, per a qui Llarena havia emès una euroordre amb l’objectiu d’extradir-lo.

El portaveu de Vox al Parlament, Joan Garriga, ha assegurat que la decisió del TJUE sobre les euroordres “apropa” l’extradició de Carles Puigdemont, Toni Comín, Clara Ponsatí i Lluís Puig. “S’ha demostrat que Pablo Llarena tenia raó i que les denegacions de Bèlgica eren totalment infundades”, ha remarcat en una roda de premsa. A més, Garriga ha confiat que “aviat” pugui veure els exiliats “retent comptes davant de la justícia com qualsevol altre ciutadà”.

La sentència del TJUE, fruit de la deliberació de 15 magistrats, és ferma i no es pot recórrer. Si bé, certament, el TJUE conclou queun estat membre no pot denegar una euroordre per manca de competència del tribunal o òrgan que sol·licita l’extradició, i admet que el Suprem pot emetre noves euroordres,tot i que avisa que han de ser proporcionades.