Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

Vox intenta apropiar-se d’un homenatge a les víctimes d’Hipercor i aquestes li ho impedeixen

Publiquen un manifest criticant la decisió de l’ACVOT de convidar els ultradretans

Redacció
Redacció 19/06/2019
Ignacio Garriga (VOX) assistirà a l'acte d'homenatge/ Twitter @Igarrigavaz

Víctimes de l’atemptat d’ETA a Hipercor han publicat un manifest criticant la decisió de l’Associació Catalana de Víctimes d’Organitzacions Terroristes (ACVOT) de convidar Vox a un acte d’homenatge pels 32 anys de l’atac per tractar-se “d’un partit amb actituds xenòfobes i repressores cap a la diferència i la diversitat, amb reiterades declaracions que tendeixen al totalitarisme i en contra de les minories, que dificulta la convivència i el respecte a la nostra societat”.

Les víctimes d’ETA han denunciat qualsevol mena de politització al voltant de la seva situació per “esgarrapar quatre vots mentre apel·len al dolor”. “Som moltes les víctimes que ens oposem a aquest fet i ens adherim a aquest escrit, exigint al president de l’ACVOT que desvinculi l’associació de qualsevol partit polític, sigui quin en sigui l’ideari. És ofensiu i discriminatori que una associació d’aquesta mena s’acosti a qualsevol posició política o partidista, en lloc de dedicar-se únicament i exclusivament a l’atenció de les víctimes, als seus problemes i necessitats, objectiu per al qual fou creada”, diu el text. I és que el president de l’entitat, José Vargas, va formar part de la llista del PP a l’Ajuntament de Barcelona.

Al seu torn, Vox ja ha fet tot el possible per treure rèdit polític de la invitació i ha publicat una piulada amb un cartell de l’acte on han posat el seu logotip al costat del de l’ACVOT.

Un regidor de Vox retira un bust d’Abderraman III en una localitat Saragossana 

D’altra banda, els ultradretans també han estat notícia avui perquè el regidor d’Urbanisme i primer tinent d’alcalde de la localitat saragossana de Cadrete, Jesús García Royo (Vox), ha ordenat retirar d’una plaça el bust d’Abderraman III. Es tracta de la primera decisió del nou consistori, en mans del PP amb el suport de Ciutadans i Vox, que ha mostrat com de perillosa és la incultura barrejada amb la xenofòbia.