Diumenge, 26 de setembre de 2021 - Edició 1158
La República

Vox fa el ploricó pel canvi de nom als carrers que homenatjaven a dirigents franquistes

El partit ultradretà ha condemnat que canviïn el nom dels carrers de dirigents franquistes i ho ha qualificat de guerracivilista’ i anticonstitucional’

Redacció
Redacció 10/08/2021

Vox torna a fer gala de la seva nostàlgia preconstitucional després que hagi amenaçat a l’Ajuntament de Guadalajara per complir amb la Llei de Memòria Històrica. El partit ultradretà afirma que denunciarà a l’alcalde Alberto Rojo per haver firmat un decret segons el qual es canviaran de nom a diversos carrers que homenatjaven a dirigents franquistes.

El partit amb clares afinitats amb el dictador espanyol han lamentat aquesta modificació de nom dels carrers i no han estalviat qualificatius a l’hora de valorar-ho. “Sectari, totalitari, guerracivilista’, anticonstitucionalista” han estat els adjectius que ha mencionat el portaveu del grup de Vox, Antonio de Miguel. No obstant això, no s’ha pronunciat sobre el fet que els carrers a partir d’ara tindran noms de dones reconegudes en el territori.

La decisió de fer el canvi de noms respon a la legislació vigent per complir amb la finalitat de retirar la simbologia que fa exaltació de la dictadura i l’administració ha previst tots els tràmits perquè no suposi cap problema pels ciutadans que viuen a aquests carrers com explica el Diario.es

Finalment, un dels aspectes que ha posat el toc humorístic a la notícia és que De Miguel ha afirmat que denunciarà a Rojo pel canvi de nom. Qualsevol estudiant de dret, pot explicar-li que quan una llei està vigent és obligat complir-la i que no es pot denunciar algú per aquest motiu, que més aviat hauria de fer-ho pel contrari.