Dilluns, 5 de desembre de 2022 - Edició 1593
La República

Vox escup odi cap a l’independentisme i avisa que fiscalitzarà l’Acord per a l’Amnistia i l’Autodeterminació

El portaveu d’extrema dreta assegura que no permetran que es destini “ni un euro” a “aprofundir en la impunitat dels colpistes” ni a “dividir els catalans”

Agències 05/04/2022
El diputat de Vox, Joan Garriga, en roda de premsa al Parlament Data de publicació: dimarts 05 d’abril del 2022, 13:43 Localització: Barcelona Autor: Sílvia Jardí

El portaveu de Vox al Parlament, Joan Garriga, ha intentat criminalitzar l’Acord Social per a l’Amnistia i l’Autodeterminació i ha avisat que el fiscalitzarà “molt de prop”. Amb aquesta amenaça, pretén que no es destini “ni un euro dels catalans” a “aprofundir en la impunitat dels colpistes” ni a “dividir”. “No necessitem més taules per a l’autodeterminació i l’amnistia. Necessitem projectes que uneixin, estabilitat econòmica i controlar la inflació”, ha afirmat.

Així mateix, ha reclamat el “lideratge” del ministre de Cultura i Esports, Miquel Iceta, en la candidatura perquè els Pirineus acullin uns Jocs Olímpics d’hivern. En roda de premsa, el diputat ha expressat “suport ple” a l’Olimpíada i el seu rebuig a la consulta ciutadana que es farà a Catalunya en considerar-la “una pèrdua de temps”. “No creiem en consultes”, ha assegurat. A més ha atribuït les crítiques de l’Aragó al projecte a la falta de lideratge estatal, per la qual cosa ha demanat al govern espanyol que encapçali aquest projecte perquè és “bo per a tots els catalans i aragonesos”.