Dimecres, 22 de març de 2023 - Edició 1700
La República

VÍDEOS | Maragall no tanca la porta a pactar amb Junts, PSC o Colau després de les eleccions

El candidat d’ERC creu que “el període Colau s’ha acabat” i que Trias “deixa de ser novetat cada setmana que passa”

Redacció 02/02/2023
L'alcaldable d'ERC a Barcelona, Ernest Maragall Data de publicació: dissabte 17 de desembre del 2022, 14:54 Localització: Barcelona Autor: ERC

El candidat d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona, Ernest Maragall, no descarta pactar amb Junts, el PSC o amb Ada Colau després de les eleccions municipals: “Estem en condicions d’acordar amb qualsevol dels tres”, ha apuntat en una entrevista al programa ‘Cafè d’idees’ de ‘Ràdio 4’, on s’ha mostrat obert a parlar amb les formacions i a negociar-hi la governança de la capital catalana. Tanmateix, ha adreçat amb més contundència la fi de l’actual govern municipal: “El període Colau s’ha acabat”. Així mateix, sobre el fenomen Trias, creu que a cada setmana que passa va minvant la “novetat”.

Maragall també ha celebrat l’acord pels pressupostos de la Generalitat entre republicans i socialistes. Maragall creu que s’han apropat postures perquè en els darrers anys “han canviat moltes coses” i per la “desjudicialització” del conflicte. En canvi, s’ha mostrat crítica amb la “tossuderia” dels de Salvador Illa perquè a parer seu ha significat perdre dos mesos per Catalunya.

Pel que fa al camí cap a la independència, ha negat que ningú hagi assegurat que “culminaria la independència” en aquesta legislatura. “Estem avançant en aquesta direcció”, ha afirmat, tot remarcant que “no hi ha data”.