Dimarts, 24 de maig de 2022 - Edició 1398
La República

[Vídeos] Almenys sis persones no identificades s’enduen en un cotxe el fotoperiodista Carles Palacio

El fotoperiodista Carles Palacio, col·laborador de ‘La Directa’ i ‘El Nacional’, ha estat detingut aquesta tarda a Girona. Segons ha informat el també fotoperiodista Jordi Borràs, ho han fet almenys “sis […]

Redacció 16/01/2019
El fotoperiodista Carles Palacio/ Twitter @CarlesPalacio

El fotoperiodista Carles Palacio, col·laborador de ‘La Directa’ i ‘El Nacional’, ha estat detingut aquesta tarda a Girona. Segons ha informat el també fotoperiodista Jordi Borràs, ho han fet almenys “sis persones de paisà, quatre en cotxe i dos a peu” que “l’han agafat i l’han posat dins un cotxe” mentre sortien d’un bar tots dos.

Palacio cobria les detencions a alcaldes i activistes independentistes per part de la policia espanyola aquest matí. A través de Twitter, Borràs ha explicat que la detenció hauria estat “presumptament efectuada per agents de la policia espanyola, tot i que davant meu no s’han identificat en cap moment”.

ACTUALITZACIÓ.- La policia espanyola ha detingut tres persones més en el marc de l’operatiu obert pel tall de les vies de l’AVE durant les mobilitzacions per l’aniversari de l’1-O, segons han confirmat fonts de la defensa dels arrestats, i minuts després un quart, segons han informat els CDR. Les mateixes fonts indiquen que els detinguts són un fotoperiodista (Carles Palacio) i tres activistes del col·lectiu La Forja i del SEPC. Al matí la policia ja ha arrestat onze persones però en buscaven sis més que no havien localitzat. 

ACTUALITZACIÓ.- Carles Palacio ja ha sortit en llibertat amb càrrecs, acusat de desordres públics. Per l’aniversari de l’1-O, ha explicat que es trobava fent la seva feina com a fotoperiodista, tal com consta a les fotos que li ha ensenyat la policia espanyola, on surt amb l’acreditació de premsa.