Diumenge, 5 de desembre de 2021 - Edició 1228
La República

[Vídeo] Unionistes espanyols arrenquen i trepitgen l’estelada gegant de Montsacopa

Els radicals d’ultradreta amenacen, a més, al mosso independentista i membre del SN de l’ANC Albert Donaire

Redacció
Redacció 17/07/2020

L’unionisme radical i el nacionalisme espanyol més caspós se sent totalment impune als Països Catalans. Com que cap autoritat posa fi als seus actes vandàlics, segueixen sembrant el seu odi arreu del territori català sense por a conseqüències.

Us hem de tornar a explicar un lamentable cas de vandalisme i amenaces per part del grup feixista autoanomenat “Unión de Brigadas”. Aquest cop s’han gravat arrencant una estelada gegant col·locada a Montsacopa (Olot). És una bandera que va col·locar l’ajuntament en un recinte que a la nit es tanca. Així doncs, el grupuscle unionista ultra ha saltat la tanca i l’ah despenjat. Després, l’ha estès a terra i l’ha trepitjat. Els fets s’haurien produït fa tres nits.

A més, tal com es pot veure al vídeo, amenacen al mosso Albert Donaire, conegut independentista i que forma part del Secretariat Nacional de l’ANC i que viu a Olot. Aquest mateix grup va empastifar la porta de la seva parella amb fems i una tassa de vàter amb comentaris homòfobs. Un dels integrants de la banda és, presumptament, Santiago Pulido Vivan, veí de Llavaneres i Mataró, un tronat feixista que La República va poder identificar.