Edició 1893

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 01 de octubre del 2023
Edició 1893

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 01 de octubre del 2023

VÍDEO | Una periodista catalana imposa el castellà a una jugadora catalanoparlant de la Queens League

Un clar exemple de com els castellanoparlants sotmeten els catalans cada vegada que volen expressar-se en la seva llengua materna

|

- Publicitat -

Nova polèmica per la discriminació lingüística, aquesta vegada durant la Queens League, la competició femenina de la lliga de futbol impulsada per Gerard Piqué i l’Ibai Llanos. La seva versió masculina, la Kings League, ja va causar malestar per l’arraconament que es va fer de la llengua catalana durant la final de la competició, celebrada en un Camp Nou ple de gom a gom. Ara, que la nova lliga de futbol ha tornat per doble, sembla que les discriminacions lingüístiques també es multiplicaran.

Publicitat

Durant la competició, la portera catalanoparlant Laura Vilaseca va destacar entre el seu equip, l’Ultimate Móstoles, en aturar un penal que els va donar la victòria contra l’altre equip, el Jijantas. Vilaseca va ser escollida com la jugadora més ben valorada de la jornada i, com a tal, va acaparar l’atenció dels periodistes que cobrien l’esdeveniment.

Un cop finalitzat el partit, la periodista i creadora de contingut tarragonina Laura Vizcaíno va apropar-se per entrevistar Vilaseca però, per a sorpresa de tothom, i malgrat parlar també el català, la periodista no va deixar que la portera s’expressés en català, tal com ha denunciat ‘VilaWeb‘. En ser preguntada per un cop al turmell, Vilaseca comença a respondre en català, però ràpidament la periodista la interromp per demanar-li que parli “en castellà, porfa”. La jugadora, irremeiablement, canvia d’idioma. Un clar exemple de com funciona la submissió lingüística que imposen els castellanoparlants als catalans cada vegada que volen expressar-se en la seva llengua materna.

Et pot interessar  Els serveis jurídics del Congrés dels Diputats no veuen viable a curt termini utilitzar el català
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió