Edició 1781

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 11 de juny del 2023
Edició 1781

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 11 de juny del 2023

VÍDEO | Una jove castellanoparlant revoluciona les xarxes pel seu excel·lent valencià, après en només 15 mesos

|

- Publicitat -

Una jove participant del concurs televisiu ‘Atrapa’m si pots’, de la televisió pública valenciana À Punt, ha revolucionat les xarxes socials després del seu pas pel concurs. La concursant, de nom Marieta, explica que tant ella com tota la seva família és originària de Castella-la Manxa i sempre han parlat en castellà. Malgrat viure a Petrer (Vinalopó Mitjà), la Marieta admet que mai havia parlat català i que, fins i tot, havia demanat l’exempció lingüística durant la seva etapa educativa, perquè se li donava “molt malament” el valencià.

Publicitat

Malgrat aquest historial, la Marieta sorprèn perquè ho relata tot en un català perfecte i un accent valencià ben marcat. Explica que no va plantejar-se aprendre català fins que va quedar-se embarassada: “Quan em vaig quedar embarassada vaig estar pegant-li moltes voltes al fet que volia que el meu fill parlara en valencià i coneguera la seua cultura“. I així ha estat: en només 15 mesos, la Marieta ha aconseguit no només aprendre la llengua, sinó també dominar-la i parlar-la perfectament.

Et pot interessar  VÍDEO | Els alumnes de l’Institut La Plana de Vic reivindiquen l'ús del català en tots els àmbits: "El teu granet de sorra és important"
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió