Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1106
La República

[Vídeo] Un policia espanyol amenaça amb violència uns ciutadans perquè li entreguin la documentació en un vídeo inèdit de l’1-O

El portal CatMemòria.cat -que es dedica a recopilar documents gràfics de l’1-O- ha difós a través de les xarxes socials un vídeo que asseguren que és inèdit sobre l’actuació policial al punt […]

Marina Bou Cabero
Marina Bou Cabero 27/09/2018
Una captura de pantalla del vídeo/Twitter @CAT_memoria

El portal CatMemòria.cat -que es dedica a recopilar documents gràfics de l’1-O- ha difós a través de les xarxes socials un vídeo que asseguren que és inèdit sobre l’actuació policial al punt de votació situat a la seu del departament de Benestar i Família de Lleida, on va haver-hi càrregues policials per part de la policia espanyola que pretenia entrar.

Un cop a dins, tal com es veu a les imatges, un agent judicial de la Policia Nacional s’enfada amb un membre de la mesa del referèndum perquè no troba l’interruptor de la llum i ell li diu que no sap on és. “¿Dónde está la puta luz aquí?”, diu, a la qual cosa el noi li contesta “no sé donde está la luz”. “¿Pero tu no trabajas aquí?”, li replica i el jove li diu que no. “Entonces, ¿qué cojones haces aquí?”, pregunta i el noi li explica que “estamos desayunando”, en referència a una de les moltes activitats que s’havien fet per protegir els punts de votació l’1-O arreu de Catalunya.

És aleshores quan el policia judicial s’emprenya i, amb actitud autoritària i arrogant, li demana a ell i a la noia que l’acompanya la documentació. Quan li diuen que no la porten i li pregunten el perquè de la identificació, crida amb odi que la fa “porque me sale de los cojones”. Es colpeja les mans i els amenaça amb la violència dels antiavalots de la policia espanyola que acabaven de carregar a l’exterior: “o vienen los de afuera y te la piden”.