Dimecres, 29 de juny de 2022 - Edició 1434
La República

[Vídeo] Fiscalia i Guàrdia Civil presenten una pintada de ‘votarem’ com un “hecho de ostigamiento”

El fiscal Fidel Cadena ha interrogat al Tribunal Suprem al responsable de seguretat de la caserna de la Guàrdia Civil de Gandesa (Tarragona) i ha volgut aprofitar el seu testimoni […]

Marina Bou Cabero 28/03/2019
El fiscal Fidel Cadena, al judici de l'1-O

El fiscal Fidel Cadena ha interrogat al Tribunal Suprem al responsable de seguretat de la caserna de la Guàrdia Civil de Gandesa (Tarragona) i ha volgut aprofitar el seu testimoni per a presentar actes de protesta de la ciutadania en aquest emplaçament com a fets greus susceptibles de delicte. Destaca, sobretot, quan li ha preguntat a l’agent per una pintada de ‘votarem’ -connectada a un atestat sobre la “violència a Catalunya”- que es va fer la matinada del 24 de setembre de 2017. “Hubo varios hechos de ostigamiento en diferentes fechas”, ha dit el Guàrdia Civil en relació a la pintada i altres concentracions on -segons ha denunciat, com si es tractés d’un fet punible- es cridava”voti, voti, voti espanyol qui no voti”, “llibretat” o es cantava els Segadors.

En un altre interrogatori a un agent de la caserna d’Igualada, d’altra banda, Cadena ha qualificat d'”artefacte incendiari” l’uniforme de l’exèrcit espanyol que va aparèixer cremat dins les instal·lacions del cos de policia espanyola.