Edició 2040

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 25 de febrer del 2024
Edició 2040

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 25 de febrer del 2024

[Vídeo] Tornen a intentar despenjar les pancartes en favor dels presos polítics de la Paeria

|

- Publicitat -

Agents de la Guàrdia Urbana de Lleida han impedit la matinada d’aquest dissabte un nou intent de despenjar la pancarta en suport als presos de la façana de la Paeria de l’avinguda Blondel. Sí que han aconseguit despenjar el llaç groc del balcó que dóna a plaça Paeria i la intenció de l’Ajuntament és tornar-lo a penjar. La Guàrdia Urbana ha identificat vuit persones que han actuat de manera simultània i coordinada en les dues accions. Formen part del mateix grup, provinent del Barcelonès, que la matinada de dilluns van trencar la pancarta del balcó, que va ser reposada ahir divendres. Els implicats, tots ells de l’àrea de Barcelona, han anunciat la intenció de repetir les accions fins a aconseguir el seu propòsit.

Així, sis dies després de l’acció protagonitzada per tres persones contra la pancarta del balcó de l’Ajuntament de Lleida, també de matinada, s’ha protagonitzat un altre intent, malgrat que en aquesta ocasió per un grup més nombrós i amb una estratègia més sofisticada, per tenir èxit. Al voltant de les 4.20 de la matinada, l’agent de la Guàrdia Urbana que custòdia l’edifici de l’Ajuntament de Lleida ha descobert com dues persones intentaven arrencar la pancarta amb el llaç groc penjada a la façana de la plaça Paeria. Un d’ells, emparrat a la façana, ha aconseguit momentàniament fer-se amb ella d’un salt, moment que ha estat retingut per l’agent.

Publicitat

Simultàniament, des de la sala de comandament de la caserna de la policia local, han enviat reforços a la Paeria, que en arribar han observat com a l’altra façana de l’edifici consistorial, a l’avinguda Blondel, tres persones més intentaven arrencar la pancarta del balcó, amb una perxa de grans dimensions, repetint la mateixa actuació que havien intentat la matinada de dilluns.

Els agents de la Guàrdia Urbana han identificat les tres persones que intentaven despenjar la pancarta i altres tres que, amagats darrere la marquesina de la parada de l’autobús, enregistraven l’acció dels seus companys. En el moment de la identificació, els vuit integrants d’aquest escamot han reconegut que la intenció era fer sortir l’agent de l’interior de la Paeria cap a la plaça, per distreure’l identificant els companys que volien arrencar el llaç groc, mentre la resta del grup aprofitava per despenjar la pancarta del balcó.

Et pot interessar  Investiguen un acte vandàlic al cementiri de Lleida amb 59 nínxols danyats

La Guàrdia Urbana ha comissat tots els estris i les gravacions de l’escamot i els seus membres han anunciat als agents la intenció de romandre a Lleida fins al dimecres per repetir l’intent de despenjar els símbols en suport dels presos de la façana, fins a aconseguir el seu propòsit. Davant d’aquests fets, l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha anunciat la presentació per part del govern municipal de sengles denúncies per danys contra els autors d’ambdós actes. El passat dilluns, la Guàrdia Urbana en va formalitzar una, per falta de respecte contra els agents, davant l’actitud bel·ligerant que van mostrar en el moment de ser identificats.

L’Ajuntament de Figueres denuncia la pintada d’esvàstiques a la façana del consistori

D’altra banda, l’Ajuntament de Figueres ha denunciat la pintada de dues esvàstiques a la façana del consistori. En concret, han aparegut a la part inferior de l’entrada de l’edifici. L’alcaldessa de la capital de l’Alt Empordà, Agnès Lladó, ha piulat al seu compte de Twitter la pintada i ha reclamat que “cap agressió quedi sense resposta”. Els fets han passat la matinada d’aquest dissabte i ara seran els Mossos d’Esquadra els encarregat d’investigar els fets i buscar els responsables de les pintades. L’Ajuntament es troba en una plaça molt concorreguda molt a prop de La Rambla.

Publicitat

Opinió

Més llegides

Minut a Minut