Dijous, 26 de gener de 2023 - Edició 1645
La República

[Vídeo] Subirats sosté que “en algun moment” s’haurà de consultar “un canvi en l’estructura de l’Estat”

El ministre d’Universitats afirma que la taula de diàleg és “important”, però encara no sap si hi seurà

Redacció 14/01/2022

El ministre d’Universitats s’ha desmarcat de Salvador Illa qui va rebutjar categòricament la idea de fer un referèndum. Joan Subirats no ha tancat de manera tan rotunda aquesta porta i ha afirmat que en “algun moment” s’haurà de fer “alguna forma de consulta d’un canvi en l’estructura de l’Estat”.

En una entrevista aquest divendres al matí a SER Catalunya, Subirats ha argumentat que una part destacable del problema “que hi ha ve determinat perquè hi va haver una reforma de l’Estatut que es va aprovar pel Parlament, va anar al Congrés, es va votar en referèndum pel poble de Catalunya i després va passar el que va passar amb la sentència del Tribunal Constitucional”. El titular d’Universitats a proposta dels comuns ha defensat que el “reconeixement del conflicte polític” per part del Gobierno és “un canvi molt important” en relació amb el PP, tot i que les conseqüències reals són mínimes.

Montero defensa la taula de diàleg

La ministra d’Igualtat, Irene Montero, ha defensat la taula de diàleg en una entrevista aquest divendres al matí a TV3 i ha afirmat que cal “poder-hi parlar de tot” encara que “no sigui fàcil convèncer el PSOE” de determinats plantejaments que hi duu l’independentisme. “La política és correlació de forces”, ha dit Montero, que ha recordat que Unides Podem és el soci minoritari.

Montero ha dit que cal “ser capaços de buscar un acord” que s’haurà de “poder votar”. La titular d’Igualtat ha afirmat que el govern espanyol tindrà “una sola proposta”. Pel que fa a la reforma del delicte de sedició que no està inclosa al pla normatiu de 2022, Montero ha assegurat que no implica que “quedi aparcada”, ja que és un “compromís del govern”.