Diumenge, 5 de desembre de 2021 - Edició 1228
La República

[Vídeo] Sánchez s’atreveix a culpar l’independentisme de “judicialitzar la política”

“Els independentistes estan plantejant unes exigències que no tenen res a veure amb els pressupostos, que són impossibles d’assumir per cap president del Gobierno de qualsevol estat social i democràtic […]

Redacció
Redacció 21/11/2018
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez

“Els independentistes estan plantejant unes exigències que no tenen res a veure amb els pressupostos, que són impossibles d’assumir per cap president del Gobierno de qualsevol estat social i democràtic de dret. Perquè el que fan és intentar judicialitzar la política i això és inacceptable”. Són paraules del president del Gobierno, Pedro Sánchez, a l’acte ‘Spain Summit’ organitzat -aquest dimarts- per ‘The Economist’, en que va carregar contra el sobiranisme per negar-li el seu vot als pressupostos fins que no s’acabi amb la repressió a Catalunya.

Unes declaracions que han indignat a molts, tenint en compte que la via triada per l’Estat espanyol per encarar el conflicte amb Catalunya ha acabat amb representants polítics escollits democràticament empresonats o obligats a exiliar-se per organitzar un referèndum d’autodeterminació. I és que el Gobierno espanyol (el PP aleshores i el PSOE, ara) ha preferit deixar un problema polític en mans de la justícia espanyola que -per altra banda- controla “des del darrere”.