Dimecres, 30 de novembre de 2022 - Edició 1588
La República

[Vídeo] Sala-i-Martin evidencia la hipocresia de Sánchez en condemnar la repressió dels manifestants russos

“Espanya no pot donar lliçons en temes de llibertat”, ha sentenciat l’economista

Redacció 02/03/2022

Pedro Sánchez ha aprofitat el conflicte bèl·lic a Ucraïna per fer veure com és de progressista el seu Gobierno. “Vull expressar la meva solidaritat amb el poble rus, que sofrirà el cost de la guerra per l’imperialisme del seu president”, ha expressat des del Congreso. Tot seguit ha fet referència als russos que s’oposen a les polítiques del seu executiu: “Hem vist la repressió exercida pel seu propi govern per a callar-los”.

I és que donar lliçons a un altre país més autoritari i que es troba en el punt de mira internacional surt molt més a compte que ser autocrític amb el que un té i permet a casa. “Vull demanar-li a Putin que posi en llibertat immediatament a totes les persones detingudes arbitràriament”, ha asseverat, sense cap pudor.

Com era d’esperar, aquesta hipocresia ha despertat crítiques. Xavier Sala-i-Martin s’ha adreçat al president espanyol per demanar-li que deixi “de perseguir” i posi en llibertat “a tots els que ha detingut per manifestar-se als carrers o per cantar cançons que desagraden al seu rei”. “Espanya no pot donar lliçons en temes de llibertat”, ha sentenciat en una piulada.