Dimarts, 4 d'octubre de 2022 - Edició 1531
La República

[Vídeo] Rull i Turull detallen com va ser el seu pas per Lledoners en una emotiva entrevista

Amb l’atrevit programa ‘Cel·la 61’, el conseller durant l’1-O vol humanitzar les presons i oferir una mirada més profunda

Redacció 18/05/2022
Josep Rull conversa amb Jordi Turull a ‘Cel·la 61’ de 8tv.

Josep Rull ha conversat amb Jordi Turull, amb qui va compartir cel·la a Lledoners, al programa ‘Cel·la 61‘ de 8tv. Els presos polítics han explicat amb tota mena de detall les emocions i dificultats que van viure durant els tres anys, quatre mesos i un dia a la presó.

“El que m’ha impressionat més és que les aparences i els prejudicis cauen”, conta Rull. Un fet que comparteix Turull i que els porta a assegurar que a la presó hi ha “tones d’humanitat”.

Així mateix, coincideixen en el fet que la presó els ha enfortit la convicció política i els ha fet reflexionar i entendre el concepte de llibertat. Tanmateix, no volen romantitzar la presó: “No és per riure, és molt dur”.

Turull afirma que no està ressentit ni obsessionat amb les persones que el van ficar dins. “Entre la gratitud i el compromís, no hi ha espai pel ressentiment”, afirma.

‘Cel·la 61’, és el títol del nou format “atrevit” que estrena l’emissora privada on el polític que va estar empresonat per l’1-O conversa amb altres presos comuns, funcionaris i polítics presos com Carme Forcadell o Jordi Turull sobre l’experiència d’estar privat de llibertat. Rull ha volgut traslladar en el programa la gran “humanitat” existent als centres penitenciaris i acabar amb els “clixés inacceptables” sobre aquests espais. Els entrevistats són persones que van coincidir amb Rull al taller de teatre de la presó de Lledoners.