Dimarts, 4 d'octubre de 2022 - Edició 1531
La República

[Vídeo] Rufián avisa el Gobierno que no pot viure constantment “de la por a la seva alternativa”

El portaveu d’ERC a Madrid creu que “aquesta pressió” hauria de recaure, principalment, sobre el PSOE i Podemos

Redacció 22/01/2022
El portaveu d'ERC al Congrés dels Diputats, Gabriel Rufián, dimarts 26/11/2019

En una entrevista al diari Público, Gabriel Rufián ha fet una repassada de l’actualitat política. Una de les primeres preguntes ha estat si repetiria l’acord d’investidura amb Pedro Sánchez i el portaveu d’ERC a Madrid ha recordat les paraules d’Oriol Junqueras: no anaven a ser “els responsables de l’entrada del feixisme a la Moncloa, i feixisme entengui’s per Vox”, ha concretat.

“Dit això, aquesta pressió que se’ns trasllada a nosaltres, crec que hauria de traslladar-se a qui està conformant el Gobierno”, ha afegit el republicà. En aquesta línia considera que el Gobierno ha de deixar de sustentar-se en la por a la seva alternativa, una excusa que ha servit per fer xantatge a partits com ERC.

Pel que fa a la reforma laboral ha remarcat que, si Yolanda Díaz tanca la reforma laboral amb la CEOE i Ciudadanos, “el cost pot ser molt gran”. Rufián també ha assegurat que si segueix així la negociació, ERC votarà que no. “No val amb dir-nos que, si votem que no, és que secundem de facto la reforma del PP”, ha remarcat.