Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

[Vídeo] Rivera, sense filtre: “la gente normal” està amenaçada a Catalunya

Albert Rivera ja parla sense filtre. Després de les càrregues i enfrontaments que es van produir ahir entre agents dels Mossos d’Esquadra i grups de manifestants a Barcelona pel primer aniversari […]

Marina Bou Cabero
Marina Bou Cabero 02/10/2018
El líder de Ciudadanos, Albert Rivera / EP

Albert Rivera ja parla sense filtre. Després de les càrregues i enfrontaments que es van produir ahir entre agents dels Mossos d’Esquadra i grups de manifestants a Barcelona pel primer aniversari de l’1-O, el líder de Ciudadanos es creu legitimat per dir qualsevol barbaritat. “Pido ser un país serio, que la gente normal este protegida y los radicales tengan castigo por lo que han hecho”, ha dit al programa ‘Espejo Público’, donant a entendre que tot el moviment independentista són “radicals” i només els unionistes poden considerar-se “gent normal”. A més, ha tornat a insistir a presentar Catalunya com “un territorio sin ley” on (de nou) “la gente normal está amenazada y los radicales campan a sus anchas”.

Durant l’entrevista amb Susana Griso, a més, ha insistit a tornar a aplicar l’article 155 a Catalunya perquè -segons ell- hi ha “indicis suficients per pensar que Torra no aplicarà la Constitució”. Ha dit Rivera que protestes de la ciutadania com les viscudes ahir no són possibles a altres països europeus com França (on la lluita al carrer està molt més arrelada que a l’Estat espanyol) i, pel dirigent de la formació taronja, “los españoles ayer fuimos humillados”.

En aquest sentit, ha aprofitat a veure si esgarrapava alguns vots carregant contra el president del Gobierno, Pedro Sánchez, per “estar callat” i no “condemnar la violència” ni “protegir als ciutadans”. Justament ahir, es commemorava el primer aniversari d’una jornada que va acabar amb més de mil ferits per la brutalitat de la policia espanyola contra els votats d’un referèndum. Violència que Ciudadanos ha aplaudit sempre.

El PP retreu a C’s i PSOE un 155 “tovet”

Mentre Rivera era a ‘Antena 3’, el vicesecretari d’Organització del Partit Popular, Javier Maroto, era a TVE retraient a C’s i PSOE que el 155 va ser “tovet” i reclamant més mà dura contra l’independentisme.