Dissabte, 3 de desembre de 2022 - Edició 1591
La República

[Vídeo] Riera critica ERC i Junts per elogiar el referèndum d’Escòcia alhora que apliquen l’agenda del ‘reencuentro’

El diputat de la CUP carrega contra la política del Govern per no avançar cap a l’autodeterminació i portar l’independentisme a un “atzucac”

Redacció 22/07/2022
Carles Riera al Parlament en una imatge d'arxiu

El Parlament ha donat suport al nou referèndum d’autodeterminació d’Escòcia previst per al 2023, amb els vots d’ERC, JxCat, CUP-NCG i En Comú Podem a la moció registrada per Junts. “En democràcies avançades, els referèndums es poden fer i es fan, atès que són el millor mecanisme per donar resposta a les legítimes demandes d’autodeterminació quan són majoritàries i persistents”, exposa la iniciativa.

Des de la CUP, el diputat Carles Riera ha retret que JxCat i ERC “ara vagin cantant les excel·lències de la proposta d’Escòcia” per a celebrar un segon referèndum, quan fa un any “van tombar” una iniciativa semblant dels anticapitalistes.

“La coherència i la congruència no forma part de l’estratègia de govern”, ha lamentat. Per Riera, el referèndum escocès és un emplaçament a la política del Govern de la Generalitat, que ha portat l’independentisme a un “atzucac” mitjançant una “taula de diàleg inútil” o una “concertació amb l’Estat espanyol a través de l’Agenda del ‘reencuentro'”. “Europa ens mira molt poc”, ha afegit el diputat, que ha augurat que només ho farà quan s’exerceixi l’autodeterminació.