Dissabte, 23 d'octubre de 2021 - Edició 1185
La República

[Vídeo] Repassada en públic i a la cara del president de Mèxic a Pedro Sánchez sobre Veneçuela

El president espanyol Pedro Sánchez està de gira per Mèxic i ahir va tenir una trobada amb el seu homòleg mexicà, Andrés Manuel López Obrador. El politòleg i escriptor llatinoamericà […]

Gerard Sesé
Gerard Sesé 31/01/2019
López Obrador i Pedro Sánchez a Mèxic

El president espanyol Pedro Sánchez està de gira per Mèxic i ahir va tenir una trobada amb el seu homòleg mexicà, Andrés Manuel López Obrador. El politòleg i escriptor llatinoamericà no va tenir pèls a la llengua davant de l’espanyol sobre la crisi a Veneçuela i l’actitud del Gobierno del Reino.

López Obrador no només va estirar de les orelles Pedro Sánchez sinó que va evidenciar les seves contradiccions davant de la possibilitat de reconèixer com a president Juan Guaidó si Nicolás Maduro no convoca eleccions.

Per una banda, va denunciar que aquestes pressions “no li corresponen” al president espanyol, ja que és una ingerència en tota regla i va convidar-lo a donar suport en converses “sense condicions” sobre el conflicte.

Però a més, afirma que la tradició política de Mèxic és “no interferir en el procés d’autodeterminació dels pobles” en una clara referència al procés català.