Dissabte, 25 de setembre de 2021 - Edició 1157
La República

[Vídeo] Quan Valls va tastar la seva medicina: així de malament va reaccionar quan un policia francès va negar-li la salutació

En protesta per la manca de mitjans del cos

Redacció
Redacció 17/06/2019
Imatge d'arxiu de Manuel Valls / ACN

La imatge de Manuel Valls negant-li la salutació al president Quim Torra ​durant la recepció dels nous regidors barcelonins al Palau de la Generalitat ha estat una de les més comentades del cap de setmana. Una imatge que ha passat factura Valls, ja que molts usuaris a les xarxes socials han tirat d’hemeroteca per recordar-li quan va haver de provar de la seva pròpia medicina durant un homenatge a dos policies francesos morts en un atac terrorista, el 2016.

Un agent de policia es va negar a saludar l’exprimer ministre com a protesta per la manca de mitjans del cos i Valls va reaccionar encarant-s’hi amb actitud xulesca i acomiadant-se donant-li cops a l’espatlla. Una escena que va contrastar amb la de l’expresident de la república François Hollande, que va enfrontar-se a la mateixa situació sense muntar cap espectacle.

Però no és l’única situació d’aquest estil que Valls ha encarat amb la mateixa actitud. El 2014, un bomber de Grenoble també va refusar saludar-lo i ell va etzibar-li un “quan ens neguem a donar-nos la mà, és perquè hem perdut els valors”. “Us convido, senyor, amb l’experiència que teniu, que no sou un nen, a exercir les vostres responsabilitats. Quan sigueu davant un ministre de l’Interior, davant un representant de l’estat, un representant de la república, comporteu-vos com un bomber!”, va dir-li en un discurs que ara es podria aplicar a ell mateix.