Dimarts, 9 d'agost de 2022 - Edició 1475
La República

[Vídeo] Puigneró denuncia la repressió contra la llengua i l’independentisme: “Tribunal de Cuentas, Cas Pegasus, ofensiva contra el català, exiliats”

El vicepresident ha deixat clar que una prioritat màxima és la defensa de la llengua i Aragonès ha fet referència a l’acord del català a les escoles

Redacció 24/05/2022
El vicepresident del Govern i conseller de polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró | ACN

El president Aragonès i el vicepresident Puigneró compareixen després de la reunió del Consell Executiu per fer balanç del primer any de mandat. Puigneró ha posat damunt la taula la constant repressió espanyola que rep el sector de l’independentisme: “Podríem posar un munt d’exemples que ha actuat com a govern: La persecució del Tribunal de Comptes, el Cas Pegasus, l’ofensiva contra el català i continuem tenint exiliats malgrat que avui hem conegut una nova sentència a favor”.

El vicepresident ha deixat clar que una prioritat màxima és la defensa de la llengua, recorda el projecte AINA: “Perquè el món entengui i parli el català: nova forma de relacionar-se amb la societat a través dels dispositius de les màquines”, ha manifestat.

En aquest sentit, Pere Aragonès, ha fet referència a la sentència del 25% model català: “Cal enfortir el màxim per enfortir el model lingüístic a les escoles; en juguem el futur. Ens hi juguem ser una nació d’elecció i no d’imposició, amb la llengua catalana com a element aglutinador. Una nació plural, diversa i inclusiva”.