Dimarts, 31 de gener de 2023 - Edició 1650
La República

[VÍDEO] Puigdemont demana l’absolució d’Arnau, a qui li demanen 3 anys de presó per exercir el dret a la protesta

“L’absolució, l’amnistia, la llibertat són les úniques respostes que esperem”, expressa el president des del Parlament Europeu en un esperançador missatge

Agències 26/10/2021
El líder de JxCat Carles Puigdemont durant la roda de premsa al Parlament Europeu

El president a l’exili ha enviat un vídeo com a mostra de suport a Arnau Mora, el jove de 24 anys que podria complir 3 anys de presó per les manifestacions del 30 de gener de 2018, dia en què estava previst el ple d’investidura de Carles Puigdemont. Els Mossos havien blindat el recinte, però els concentrats van aconseguir fer camí fins al Parlament i la situació va acabar amb càrregues dels antiavalots, en aquell moment sota el comandament del 155.

L’encausat és fill de Carles Mora, exalcalde d’Arenys de Munt que va fer la primera consulta per la independència. “El motiu, ficar-me en mig d’una senyora amb cadira de rodes i una porra dels mossos d’esquadra”, afirma a les xarxes socials. Així mateix, es presenta com a “net d’avis republicans tancats a la presó model pels seus ideals”.

Al vídeo, Puigdemont demana l’absolució d’Arnau, perquè “no hi ha una altra sortida justa possible d’aquesta persecució i d’aquesta repressió”. I afegeix: “l’absolució, l’amnistia, la llibertat són les úniques respostes que esperem. Per això, ens mobilitzem, estem al teu costat i continuem lluitant”. Finalment, envia molts ànims “des del cor d’Europa”, el Parlament Europeu, i li envia una forta abraçada al manifestant i a la família.