Dijous, 28 de gener de 2021 - Edició 917
La República

[Vídeo] Plantofada de Gemma Nierga a Telecinco quan la cadena espanyola intenta amagar els crits espanyolistes al 17A

La periodista Gemma Nierga, que ha conduït els actes d’homenatge a les víctimes del 17A avui a plaça Catalunya, ha volgut denunciar públicament els unionistes que no han respectat l’ocasió. […]

Marina Bou Cabero
Marina Bou Cabero 17/08/2018
Gemma Nierga, en el moment del seu discurs

La periodista Gemma Nierga, que ha conduït els actes d’homenatge a les víctimes del 17A avui a plaça Catalunya, ha volgut denunciar públicament els unionistes que no han respectat l’ocasió. Tal com es va establir amb les autoritats barcelonines, Nierga ha fet un discurs en català i -per això- un grup de persones (alguns amb banderes espanyoles al coll) s’han dedicat a escridassar-la interrompent l’acte i exigint-li que el fes en castellà.


Tot i que durant l’acte ha fet cas omís dels unionistes que l’increpaven, ha aprofitat les càmeres de ‘El programa de verano’ de Telecinco per denunciar-ho. Però… sorpresa! Al plató, li han dit que no havien sentit res i que aquests crits que ha sentit tota la plaça Catalunya no han arribat als seus espectadors.

“Para mí ha sido muy triste oir esos gritos que querían interrumpir el acto, porque era un acto donde las familias eran las protagonistas. Y hay gente que no lo ha comprendido”, ha dit Nierga, a la qual cosa la presentadora de la cadena ha contestat volent passar ràpidament a una altra qüestió. I és que, després de la denúncia de Nierga, ha etzibat un “bueno, ha sido una persona, dos personas…, pero bueno, lo que te quería decir es que ha sido un acto impecable”.


Sobre la pancarta contra la presència de Felipe VI a Catalunya han parlat una bona estona, però -com és habitual- la premsa espanyola s’ha dedicat a tapar els aldarulls dels espanyolistes. S’han vist multitud de banderes i símbols espanyols a l’acte i s’han sentit crits a favor de l’Estat i la monarquia espanyola (a més d’atacs contra els Mossos i periodistes de mitjans catalans al llarg del matí), mentre la resta d’assistents reclamaven silenci i respecte a les víctimes.

Relacionats