Dijous, 1 de desembre de 2022 - Edició 1589
La República

VÍDEO | Octuvre reivindica l’històric l’al·legat de Costa al TSJC: “Fa 36 hores que està fent saltar pels aires el sistema”

L’advocat i exvicepresident de la Mesa va apostar per “plantar-los cara” desmuntant “aquest simulacre de judici des de dins”

Carme Garau 07/10/2022
L'exvicepresident del Parlament Josep Costa, a la zona de lletrats, durant el judici al TSJC Data de publicació: dimecres 05 d’octubre del 2022, 10:58 Localització: Barcelona Autor: Jordi Borràs

El judici polític contra els membres de l’antiga Mesa del Parlament —Adriana Delgado, Roger Torrent, Eusebi Campdepadrós i Josep Costa— per haver permès debats sobre l’autodeterminació i la monarquia no ha fet més que evidenciar la podridura del sistema judicial i la manca de separació de poders.

Octuvre ha dedicat el seu nou vídeo a reivindicar el paper de l’advocat i exvicepresident de la Mesa, Josep Costa, qui a inicis del judici va decidir exercir la seva defensa. “Atès el cúmul de despropòsits comesos pel TSJC per arribar fins aquí, he decidit que la manera més disruptiva de plantar-los cara és anar a desmuntar aquest simulacre de judici des de dins”, va avisar Costa.

Tanmateix, ahir va deixar els magistrats amb un pam de nas i va renunciar a declarar com a acusat i a exercir la seva pròpia defensa. “Un tribunal amb la fotografia del rei espanyol no podrà ser mai imparcial”, va afirmar, solemne, abans d’abandonar la sala.

Una intervenció històrica 

“Aquest home fa 36 hores que està fent saltar pels aires el sistema. En directe i davant de tothom”. Així de contundent és el títol escollit per al vídeo en què s’ha volgut immortalitzar “l’al·legat impressionant” de l’exvicepresident de la Mesa. “Digne d’un gran clàssic de Hollywood”, avisen els creadors d’Octuvre.

Costa assenyala un per un els despropòsits del TSJC en un judici que ni tan sols hauria d’existir. Entre els arguments, defensa que la inviolabilitat parlamentària és “absoluta” i “no permet cap excepció ni admet cap mesura d’investigació” sobre els parlamentaris tot i que hagin acabat el seu mandat. Igualment, insisteix en la manca d’imparcialitat dels magistrats.

En definitiva, com diu Octuvre, els resums no fan justícia a la contundència de les seves paraules. Per això, val la pena veure el vídeo de principi a fi: