Dimarts, 30 de novembre de 2021 - Edició 1223
La República

[Vídeo] Nova mostra de la “democràcia” de l’exèrcit: Alumnes de l’escola naval militar canten una cançó de la División Azul

Una nova prova que posa en dubte les alabances que Sánchez ha fet al cos militar

Redacció
Redacció 24/12/2020

Durant les últimes setmanes, ha tingut lloc un degoteig constant de polèmiques relacionades amb la ideologia d’extrema dreta que té l’ejército espanyol. El xat de militars retirats demanant “afusellar 26 milions de fills de puta” només va ser el començament, i aquest dijous, el diari La Marea ha tret a la llum un vídeo del 2018 on es pot veure un grup d’alumnes de l’escola naval militar de Marín, a Pontevedra, entonant una cançó de la División Azul, durant una festa que acomiadava els nous “guardamarencs”. No cal dir que la mostra de feixisme que desprèn aquesta cançó, blanquejant els milers de soldats espanyols que es van unir a les tropes de Hitler, taquen completament les alabances que aquest mateix dijous feia Pedro Sánchez a l’exèrcit, assegurant que eren un exemple de “democràcia”.

A les imatges també es pot comprovar com alguns participants alçaven el braç fent la salutació nazi, ballant al so de la cançó “Primavera”.