Dimarts, 18 de gener de 2022 - Edició 1272
La República

[Vídeo] ‘No Callarem’ recapta 75 mil euros per narrar la persecució a Valtònyc, Hasél i Elgio en un documental

Mitjançant aquests tres casos, el film denuncia la vulneració de la llibertat d’expressió a l’Estat espanyol, que en els darrers anys ha condemnat 14 rapers a penes de presó

Carme Garau 10/11/2021
Documental Art. 490, un film per la llibertat

“Ho hem aconseguit! Hem assolit l’objectiu de 75.000 € per fer possible el documental sobre les injúries a la corona i la manca de llibertat d’expressió a l’estat espanyol”, ha publicat Josep Valtònyc al seu compte de Twitter i de Facebook. El raper fa referència a la campanya de micromecenatge que va arrencar amb un objectiu molt clar: recaptar fons per finançar un film de denúncia centrat en els casos d’Elgio, Pablo Hasél i Valtònyc.

El documental es titula “Art. 490, un film per la llibertat” i s’estrenarà la primavera del 2022. La plataforma que hi ha al darrere és No Callarem, un projecte popular que va néixer el 2017 “com a resposta davant l’amenaça a un retrocés dels límits de la llibertat d’expressió” i que vol denunciar els casos de vulneració d’aquest dret fonamental, “tan dintre de l’àmbit de la creació artística, com de l’expressió lliure individual o col·lectiva a les xarxes socials”.

“Un d’ells ha ingressat a presó, un d’ells s’ha exiliat del país i l’altre sofreix la inhabilitació derivada de la condemna”, anuncia el tràiler. Mitjançant aquests tres, el documental casos vol denunciar la repressió de l’Estat espanyol, que en els darrers anys ha condemnat 14 rapers a penes de presó pel contingut de les seves lletres.