Diumenge, 5 de desembre de 2021 - Edició 1228
La República

[Vídeo] Nacionalistes espanyols descarreguen el seu odi contra els Mossos a la sortida del partit entre el Girona i el Madrid

El Reial Madrid va guanyar per quatre gols a un el Girona, aquest diumenge, a Montilivi. Però sembla que aquest resultat no va deixar satisfets els seguidors del club blanc, […]

Redacció
Redacció 27/08/2018
En primer terme, el cartell amb el rètol del Girona FC; al fons, l'estadi de Montilivi

El Reial Madrid va guanyar per quatre gols a un el Girona, aquest diumenge, a Montilivi. Però sembla que aquest resultat no va deixar satisfets els seguidors del club blanc, que -després del partit- van descarregar el seu odi contra els Mossos d’Esquadra que es trobaven al voltant de l’estadi per garantir la seva seguretat.

Des de la cadena ‘Cuatro’, han mostrat imatges on es veuen persones amb banderes espanyoles increpant els agents amb crits i insults carregats de ràbia contra Catalunya (“on éreu l’1 d’octubre”, els preguntaven, pel fet que els Mossos no van voler evitar el referèndum atonyinant la població civil; com si va fer la policia espanyola) i -fins i tot- agredint-los físicament.

En lloc de condemnar els fets, la televisió espanyolista aprofita per remarcar que existeix “una escalada de tensió” a Catalunya, però no menciona en cap moment que possiblement van ser fans del Reial Madrid arribats des de la capital espanyola els impulsors dels aldarulls contra els Mossos d’Esquadra. També sorprèn l’ús maliciós d’imatges que no corresponen a la notícia, com els llaços grocs al parc de la Ciutadella que C’s està usant per criminalitzar l’independentisme arran d’una agressió sense motius polítics o l’assetjament ultra a la ràdio pública catalana.

La pregunta que queda és la de sempre. Què passaria si, en lloc de nacionalistes espanyols agredint els Mossos, es tractés d’independentistes i la policia espanyola? Haurien intervingut ja els poders polítics i judicials de l’Estat espanyol? El més segur és que si i, en canvi, aquests fets han passat molt desapercebuts.