Dimarts, 27 de setembre de 2022 - Edició 1524
La República

[Vídeo] Milers de persones aplaudeixen a Sevilla el republicanisme català en el dia d’Andalusia

Unes 15.000 persones -segons l’organització- s’han manifestat avui a Sevilla en una concentració convocada per la plataforma ‘Caminando/Marchas de la Dignidad’ sota el lema ‘Andaluzas levantaos’. Amb motiu del Dia d’Andalusia, milers […]

Redacció 28/02/2019
Milers de persones es manifesten a Andalusia per demanar més sobirania

Unes 15.000 persones -segons l’organització- s’han manifestat avui a Sevilla en una concentració convocada per la plataforma ‘Caminando/Marchas de la Dignidad’ sota el lema ‘Andaluzas levantaos’. Amb motiu del Dia d’Andalusia, milers de ciutadans han clamat per una “Andalusia lliure” on les polítiques responguin a les necessitats de la “majoria social” i no als “despatxos de Madrid”.

Entre els manifestants, s’han pogut veure estelades i pancartes amb llaços grocs i imatges dels presos polítics i els exiliats; així com pancartes en defensa del dret d’autodeterminació i símbols del nacionalisme andalús. De fet, un dels discursos que ha provocat aplaudiments entre els concentrats ha estat el de la ‘Intersindical Alternativa de Catalunya’ agraint la solidaritat andalusa contra la repressió de l’Estat a Catalunya i cridant a la lluita contra l’auge de l’extrema dreta a Espanya.