Dijous, 22 d'abril de 2021 - Edició 1001
La República

[Vídeo] Melero obliga a Pérez de los Cobos a contradir Millo sobre les càrregues policials l’1-O

El coronel Diego Pérez de los Cobos ha contradit en la seva declaració al Tribunal Suprem el que ha dit aquest matí Enric Millo, delegat del Gobierno a Catalunya durant […]

Marina Bou Cabero
Marina Bou Cabero 05/03/2019
Xavier Melero, l'advocat de Quim Forn, al judici de l'1-O

El coronel Diego Pérez de los Cobos ha contradit en la seva declaració al Tribunal Suprem el que ha dit aquest matí Enric Millo, delegat del Gobierno a Catalunya durant l’1-O. En resposta a una pregunta de l’advocat de Joaquim Forn, Xavier Melero, Pérez de los Cobos  ha apuntat que en un centenar de punts electorals (dels 113 que van tancar els Cossos i Forces de Seguretat de l’Estat pel referèndum) es van produir càrregues contra la ciutadania -“grups organitzats”, segons ell- per entrar a confiscar el material electoral.

Una xifra molt diferent a la que ha dit Millo, que ha parlat d’entre 15 i 30 locals en els quals es van produir càrregues de la policia espanyola l’1-O. Quan és conscient que Melero l’ha enganxat, Pérez de los Cobos ha intentat salvar Millo qüestionant “el concepte d’enfrontament” al qual es refereix Melero. Però ha estat massa tard.

 

D’altra banda, Melero ha qüestionat l’ínfima xifra de detencions que va haver-hi l’1-O “en el context de violència” descrit per Pérez de los Cobos i li ha recordat els ciutadans ferits per les càrregues policials (entre els quals, el que va patir un infart per una puntada d’un Guàrdia Civil, cosa que ha dit no saber el coronel).