Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1093
La República

[Vídeo] Madrilenys reclamen votar en una manifestació amb banderes franquistes i pancartes catalanòfobes

Sobre el paper era una manifestació -impulsada per la plataforma ciutadana ‘Stop Sucesiones’- dels madrilenys contra l’impost de successions, però les imatges al davant del Congreso d’aquesta tarda no transmeten això. […]

Redacció
Redacció 06/10/2018
Una captura de pantalla del vídeo/ Twitter @Juanmi_News

Sobre el paper era una manifestació -impulsada per la plataforma ciutadana ‘Stop Sucesiones’- dels madrilenys contra l’impost de successions, però les imatges al davant del Congreso d’aquesta tarda no transmeten això. Es veuen banderes franquistes o espanyoles amb el lema ‘Viva la Unidad de España’ (en referència a la manifestació espanyolista del 1934 encapçalada per José Antonio Primo de Rivera), així com pancartes catalanòfobes contra el president del Gobierno, Pedro Sánchez, considerant que és un “traïdor a Espanya” i un “colpista separatista” per haver arribat a la Moncloa amb el suport d’ERC i el PDeCAT. Qualsevol ocasió és bona per mostrar odi cap a Catalunya.

Però el que sense dubte sorprèn més de la concentració d’avui a Madrid és que una de les consignes més corejades hagi estat “volem votar” exigint a Sánchez la convocatòria d’eleccions, justament el dret que (segur) molts dels assistents neguen als catalans pel que fa a la celebració d’un referèndum d’autodeterminació.