Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023
Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023

[Vídeo] Macrodispositiu dels Mossos per desnonar una família vulnerable del pis d’un gran tenidor

|

- Publicitat -

Una família ha estat desnonada del número 209 del carrer Roger de Flor on vivia des de feia prop de 25 anys, a cinc dies de Nadal. Es tracta del Carlos i la seva mare, de 77 anys, amb una situació de vulnerabilitat reconeguda. És la setena data de llançament i la segona que ha arribat a porta.

Publicitat

Davant dels diversos intents de desnonar la família del pis on viuen, en mans d’un gran tenidor, veïns i membres del Sindicat de Llogateres, la PAH i altres col·lectius pel dret a un habitatge digne, s’han concentrat a les portes de l’immoble per impedir el llançament. Els Mossos d’Esquadra han aparegut amb un exagerat macrodispositiu i han anat retirant un per un amb la tècnica d’arrencar cebes els activistes, que han fet resistència pacífica fins a l’últim moment. Finalment, el desnonament s’ha executat.

Amb l’arribada de la comitiva judicial s’ha decidit executar el llançament tot i la presència d’una cinquantena d’activistes, motiu pel qual s’ha requerit la presència dels Mossos d’Esquadra, que cap a les 10.30 han tallat el trànsit i han muntat un dispositiu amb agents antiavalots i prop d’una desena de furgons. Un cop desallotjats, la policia ha accedit a l’interior del bloc i ha tret de casa seva el Carlos. També han retirat les pancartes que els activistes havien penjat al balcó.

El conflicte amb la propietat es remunta al 2017, quan el bloc de 28 pisos del número 209 del carrer Roger de Flor va ser comprat per una nova companyia, que segons els sindicats de llogaters va optar per no renovar el contracte dels casos que tenien contractes temporals. Segons fonts municipals, la família té informe de vulnerabilitat i està atesa i acompanyada pels serveis d’Habitatge des de març 2018.

“En tot aquest temps s’ha informat i impulsat a la família en reiterades ocasions a realitzar diferents tràmits com entrar a la borsa de lloguer, al registre de sol·licitants d’HPO, aportar la documentació per tal que la propietat oferís un lloguer social (abans de la suspensió del decret 17/2019 pel TC) i, en aquests moments, per incorporar-se a la mesa d’emergències”, assenyalen.

Et pot interessar  VÍDEO | Tensió a les portes del 'The District': activistes per l'habitatge llancen pintura contra els assistents

Des dels serveis municipals d’Habitatge, indiquen les mateixes fonts, s’ha prioritzat la realització dels tràmits i recursos propis, com és la borsa de lloguer; i alhora s’ha mediat amb la propietat per tal de suspendre les anteriors dates de desnonament amb l’objectiu de poder concretar una alternativa.

El fotoperiodista David Melero ha publicat diversos vídeos a Twitter i ha criticat les traves de la policia a les persones que intenten cobrir la notícia: “Si us fixeu, a l’esquerra del vídeo hi ha fotògrafs de premsa a un balcó. Són a un balcó perquè si no els mossos no ens deixen treballar, és vergonyós”.

 

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió