Dissabte, 28 de gener de 2023 - Edició 1647
La República

[Vídeo] L’hilarant gag de Polònia que fusiona la cançó de moda amb les corrupteles de Juan Carlos I

“Tu que has anat fugint de la Fiscalia, fes-me un favor, no em compliquis més la vida”, li canta l’alter ego de Felipe VI al seu pare

Carme Garau 04/02/2022
Captura del gag 'Rigoberto Borboni', Polònia (TV3).

Polònia ho ha tornat a fer. Eurovisió, la monarquia espanyola i l’artista de moda Rigoberta Bandini es fusionen en un divertit gag que ja és viral. Felipe VI s’ha convertit en “Rigoberto Borboni” i canta “Ay Papá” per demanar al seu pare que no torni a Espanya. Es tracta d’una versió del popular tema “Ay Mamá”, amb què s’havia presentat Bandini a aquesta nova edició del concurs.

El vídeo comença amb una imitació a la cantant Alaska, una de les presentadores del Benidorm Fest, que dona pas a l’actuació de “Rigoberto Borboni”. Felipe VI apareix amagat sota una bandera d’Espanya i acompanyat d’altres membres de la Casa Real. “Tu que has anat fugint de la Fiscalia, fes-me un favor, no em compliquis més la vida”, diu la nova lletra.

El gag està ple de referències a les corrupteles del Borbó, amb menció especial a l’AVE de la Meca i a Corinna, entre altres. “No sé per què són tan enormes els teus collons”, arriben a cantar els actors de Polònia, amb attrezzo i tot, en una clara picada d’ullet al pit que apareix durant l’actuació de Rigoberta Bandini.