Dimecres, 27 de gener de 2021 - Edició 916
La República

[Vídeo] L’hemeroteca juga una mala passada al Gobierno posant de manifest la doble cara de Sánchez

L’hemeroteca ha tornat a jugar una mala passada al Gobierno. En la roda de premsa posterior al Consell de Ministres i després que l’Advocacia de l’Estat hagi descartat acusar els líders […]

Marina Bou Cabero
Marina Bou Cabero 02/11/2018
Pedro Sánchez, en una imatge d'arxiu

L’hemeroteca ha tornat a jugar una mala passada al Gobierno. En la roda de premsa posterior al Consell de Ministres i després que l’Advocacia de l’Estat hagi descartat acusar els líders independentistes de rebel·lió, la vicepresidenta espanyola, Carmen Calvo, ha assegurat que el president del Gobierno, Pedro Sánchez, “mai ha dit que hi hagi un delicte de rebel·lió a Catalunya” perquè traspassa les seves competències. Una declaració que s’ha encarregat de desmentir un periodista, que li ha recordat que ho va fer el passat mes de maig – quan el PSOE, enfonsat en les enquestes, estava endurint la seva postura contra Catalunya proposant la modificació del Codi Penal perquè el delicte de rebel·lió no impliqués violència o imposar a tots els alts càrrecs acatar la Constitució en les seves preses de possessió- en una entrevista a ‘Espejo Público’. “Crec que claríssimament hi ha hagut un delicte de rebel·lió i sedició a Espanya”, va afirmar.

Calvo ha intentat aleshores sortir del pas amb un argument que posa de manifest la doble cara del líder socialista. Segons la vicepresidenta, l’única explicació que cal donar és que Pedro Sánchez va defensar que hi va haver un delicte de rebel·lió a Catalunya quan  era líder de l’oposició i no president del Gobierno. “Però, és la mateixa persona”, li ha repreguntat el periodista, a la qual cosa ella ha tornat a treure pilotes fora. “Aleshores, perquè va canviar Pedro Sánchez d’opinió?”, insisteix el comunicador i Calvo acaba passant la paraula.

Relacionats