Dilluns, 5 de desembre de 2022 - Edició 1593
La República

[Vídeo] Les protestes contra el Borbó tallen la Diagonal

Els Borbons van ser fets fora de Girona i ara caldrà expulsar-los de Catalunya

Redacció 03/11/2019

La FPDGI va ser una anomalia per intentar normalitzar una monarquia que mai han volgut els catalans

Girona els va expulsar i la direcció de la FPDGI va buscar una provocació, fer-ho a la capital de Catalunya. De tal decisió les protestes d’avui dies desprès de la sentència que va avalar el rei.

Els manifestants es concentren davant de l’hotel Juan Carlos I, on podria passar la nit el monarca

Centenars de persones tallen aquest vespre l’avinguda Diagonal de Barcelona per protestar amb una cassolada contra la visita del rei Felip VI a la ciutat. Els manifestants s’han concentrat al voltant de l’hotel Juan Carlos I, on podria passar la nit el monarca, i del Palau de Congressos de Catalunya. La cassolada s’ha avançat mitja hora respecte a l’hora d’inici prevista pels CDR i ha començat a les vuit del vespre davant d’un fort dispositiu policial a la zona. En pocs minuts, han arribat més manifestants, també una columna provinent de l’acampada de la plaça d’Universitat, i han tallat els dos sentits de la Diagonal. Durant la protesta, s’han cridat consignes com ‘Fora el Borbó’, ‘Fora les forces d’ocupació’ o ‘Llibertat presos polítics’.

Pla general d’un grup de manifestants en la protesta convocada pels CDR a l’avinguda Diagonal de Barcelona en rebuig de la visita del Rei, el 3 de novembre del 2019 (horitzontal)

Un grup reduït de persones amb banderes espanyoles ha anat a la mobilització convocada pels CDR i ha rebut crits de ‘Fora feixistes’ per part dels manifestants.

El Servei Català de Trànsit (SCT) ha informat que la B-23 està tallada a l’altura d’Esplugues en sentit Barcelona per la manifestació. Hi ha retencions des de Sant Feliu de Llobregat, on només hi ha un carril obert. Els Mossos d’Esquadra estan desviant tota la circulació d’entrada a Barcelona per Esplugues.