Dissabte, 1 d'abril de 2023 - Edició 1710
La República

[Vídeo] L’encoratjador missatge de Valtònyc: “Mobilitzant-nos podem fer caure el règim del 78”

El raper exiliat considera que cal tractar “els opressors amb certa autoestima” i abandonar “el romanticisme de la derrota”

Carme Garau 29/10/2021

“Estem fent una batalla passeta a passeta, però ho estem aconseguint”, ha afirmat Josep Miquel Arenas, conegut pel nom artístic Valtònyc, en una entrevista a TV3. L’eurodiputada de JxCat, Clara Ponsatí, ha compartit un fragment al seu compte de Twitter on demana que escoltin les paraules de l’artista.

Les seves declaracions són un clam a la unitat i a sumar forces per vèncer l’Estat espanyol: “L’exemple que donem aquí dalt d’anar tots units, d’estar amb el president Puigdemont i un raper, és la imatge que s’ha de reflectir allà avall”.

També ha reivindicat la lluita a l’exili i insisteix a imaginar “el que pot aconseguir un poble unit allà baix”. A més, ha fet èmfasi en la necessitat de celebrar els triomfs, com el que ha viscut ell als tribunals belgues. “Sembla que els polítics a l’Estat espanyol i a Catalunya estan acostumats a gestionar derrotes i el que han de començar és a gestionar victòries”, ha expressat.

Recorda l’1-O com “una victòria del poble” i, per això mateix, creu que “hem de començar a tractar amb l’Estat espanyol com si haguéssim guanyat”. “Tractem als opressors amb certa autoestima, deixem el romanticisme de la derrota”, ha afegit. Així mateix, s’ha mostrat agraït amb tot el suport rebut per la ciutadania, que ha lluitat per la llibertat d’expressió i tots els drets que l’Estat intenta eliminar. “Mobilitzant-nos podem fer caure el règim del 78”, conclou.