Dimarts, 7 de febrer de 2023 - Edició 1657
La República

VÍDEO | La Xarxa Diplomàtica del Consell de la República s’expandeix amb quatre nous Delegats Exteriors

“El procés s’acabarà quan els països reconeguin la República Catalana”, ha avisat Puigdemont durant l’acte de nomenament

Redacció 01/12/2022

El Consell de la República ha presentat quatre nous Delegats Exteriors en el marc de la Xarxa Diplomàtica del Consell. L’àrea d’Acció Internacional desplega així la seva xarxa diplomàtica per contribuir al reconeixement internacional de la nació catalana i el seu dret a l’autodeterminació. Així doncs, a partir d’ara hi haurà delegats a Andorra, Mèxic, Sud-àfrica i Xile. Amb aquests, ja en són 13.

Durant l’acte de nomenament, el president del Consell, Carles Puigdemont, ha assegurat que l’Estat no ha pogut frenar la representació del poble català. “Necessitem parlar al món amb una veu que no sigui tutelada. El procés s’acabarà quan els països reconeguin la República Catalana”, ha afirmat.

Obrir portes

El vicepresident Toni Comín ha destacat l’important valor estratègic dels nomenaments. “Les delegacions tenen la missió d’obrir les portes a aquests països per ser escoltats”, ha reivindicat, agraint la predisposició dels nous Delegats que duran a terme una tasca professional, però voluntària.

El metge i empresari, Bernat Escoda, serà delegat a Andorra; el Director General de la Universidad Autónoma de Guadalajara, Felip Claramonte serà representant a Mèxic; el Director de Recerca MRC a la universitat de Witwatersrand, Xavier Gómez-Olivé, exercirà de delegat a Sud-àfrica i Gerard Olivar, Director de Recerca Universidad de Aysén, ho serà a Xile.