Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023
Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023

[Vídeo] La versió internacional de Vice destrossa la Barcelona de Colau

Mostra al món la problemàtica dels narcopisos al Raval

|

- Publicitat -

Publicitat

La versió internacional de Vice, reconeguda empresa de mitjans digitals, ha fet i difós un vídeo sobre els narcopisos a Barcelona, una de les problemàtiques més criticades durant el Govern d’Ada Colau. “Des de 2016, més de cent pisos han estat ocupats per aquestes bandes”, diu el vídeo, que se centra en el barri del Raval -segons el reporter, Pedro García- “al cor de Barcelona”.

Des de Vice, recullen el testimoni de diversos veïns de la zona, que es queixen de les problemàtiques derivades del consum de droga als seus carrers. “Ens han robat el barri”, denuncia una dona i una altra explica com li han ocupat el seu pis per fer un narcopís i la situació d’indefensió en la qual s’ha trobat a l’hora de denunciar-ho.

També apareix al vídeo el comissari de seguretat de Barcelona, Amadeu Recasens, que assegura que han tancat 103 narcopisos “des que es va detectar el problema” i que assenyala com a clau del problema l’especulació urbanística, que deixa pisos buits i fàcils d’ocupar.

Per últim, el reporter se centra en les accions dels activistes d’Acció Raval per a recuperar el barri i parla amb un toxicòman sobre la “caòtica” situació que es viu als narcopisos de la zona. “La lluita de Barcelona contra les bandes de droga encara no ha acabat”, conclou el vídeo.

La PAH reclama a Colau que sancioni els bancs o fons voltor que es neguen a oferir un lloguer social a famílies desnonades

Avui mateix, a més, la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) ha reclamat a l’Ajuntament de Barcelona que faci complir la Llei 24/2015 i que sancioni els grans tenidors que no ofereixin un lloguer social a les persones desnonades, afectades per impagaments, execucions hipotecàries o que estan ocupant un pis. Ho ha explicat la portaveu de la plataforma, Lucía Delgado, abans d’entregar al consistori un seguit de casos en què asseguren que s’està incomplint “de manera flagrant” la llei.  “Esperem que l’alcaldessa agafi aquest compromís i els sancioni aquesta setmana o la següent perquè no entendríem que es demorés més”, ha apuntat la portaveu de la PAH.

Et pot interessar  El polèmic The District descarta ara marxar de Barcelona però reclama "més contundència" policial contra les protestes

Delgado també ha denunciat que les administracions no estiguin reallotjant les famílies desnonades i les ha instat a “donar una resposta a les meses d’emergència”. També han assegurat que els fons voltor fa “pràctiques mafioses” per intentar fer fora les persones que ocupen un pis. Des de la PAH, han recordat que cada dia hi ha 11 desnonaments a Barcelona i que la llista d’espera per accedir a un habitatge es de més de 450 persones, que ascendeixen a més de 2.000 a Catalunya.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió