Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

[Vídeo] “La República és a les nostres mans”: el missatge de Puigdemont pel 20-S

“La República és a les nostres mans, en cadascú de nosaltres”. Aquest és el missatge del president legítim de Catalunya, Carles Puigdemont, pel primer aniversari dels fets del 20-S. Amb […]

Redacció
Redacció 20/09/2018
Carles Puigdemont, davant de la Casa de la República a Waterloo / ACN

“La República és a les nostres mans, en cadascú de nosaltres”. Aquest és el missatge del president legítim de Catalunya, Carles Puigdemont, pel primer aniversari dels fets del 20-S. Amb un vídeo difós a les xarxes socials, ha insistit en el seu compromís per fer efectiva la República Catalana tot i que ha reconegut que “des de la política a vegades no s’encerta o es genera desorientació”. “No sempre anem tan junts com hauríem”, ha dit per fer una crida a fer la República “entre tots, de baix a dalt”. I ha afegit: “Avui renovem el compromís amb la República Catalana, amb la resistència no-violenta, amb la radicalitat democràtica i amb la dignitat de les nostres institucions, que no poden cedir davant d’aquells que ens volen liquidats, empresonats i exiliats. Per això comptem amb tots vosaltres”.

Puigdemont ha celebrat que l’Estat no hagi aconseguit “desmobilitzar” o “liquidar” el moviment independentista i ha apuntat que cal seguir mobilitzats en el camí cap a la República. Ha tingut un especial record per Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, empresonats malgrat ser “homes de pau”.

La polèmica pels jutges

El president a l’exili ha aprofitat el seu missatge per posar en evidència, arran de la polèmica dels correus catalanòfobs dels jutges del CGPJ, que “no hi ha garanties de judici just”.