Diumenge, 19 de setembre de 2021 - Edició 1151
La República

[Vídeo] La indignació de Rull, Sànchez i Forn quan un guàrdia civil diu al Suprem que va viure més odi l’1-O que amb ETA

El sergent de la Guàrdia Civil que ha declarat aquesta tarda al judici de l’1-O ha explicat que en la seva intervenció a Dosrius el dia del referèndum els van […]

Marina Bou Cabero
Marina Bou Cabero 04/04/2019
Presos polítics, en una imatge d'arxiu del judici de l'1-O

El sergent de la Guàrdia Civil que ha declarat aquesta tarda al judici de l’1-O ha explicat que en la seva intervenció a Dosrius el dia del referèndum els van “cridar, insultar i amenaçar”. Una situació que ha comparat amb el terrorisme d’ETA, davant les cares d’incredulitat de Jordi Sànchez, Quim Forn i Josep Rull.

En concret s’ha referit a un home que, segons ell, va escopir-li i insultar-li amb “una cara d’odi que era digna de veure”. “Porto 25 anys a la Guàrdia Civil, molts d’ells al País Basc, en temps en què hi havia un atemptat pràcticament cada setmana. Es passava molt malament, hi havia molt odi cap a nosaltres i el que vaig poder percebre d’aquesta persona mai ho havia percebut”, ha dit.

També ha assegurat que aquest home portava un nen d’uns deu anys a les espatlles i que li va fer “por” i “pena” que cridés el que deia el seu pare i, anteriorment, que semblava que “la massa s’havia llegit el ‘manual de guerrilla urbana’ que corre per les xarxes”.