Dissabte, 8 d'octubre de 2022 - Edició 1534
La República

[Vídeo] La dedicatòria de Pujol a la monarquia espanyola pel 20-N que recorda els lligams entre els borbons i Franco

El portaveu adjunt de JxCat, Eduard Pujol, ha dedicat un vídeo al seu Twitter a recordar els lligams entre la monarquia espanyola i Francisco Franco. Amb motiu del 20-N, aniversari […]

Redacció 20/11/2018
Joan Carles de Borbó / Wikimedia Commons

El portaveu adjunt de JxCat, Eduard Pujol, ha dedicat un vídeo al seu Twitter a recordar els lligams entre la monarquia espanyola i Francisco Franco. Amb motiu del 20-N, aniversari de la mort del dictador, Pujol ha publicat un fragment d’una gravació de RTVE del 22 de juliol de 1969, quan Juan Carlos I va ser designat per les corts franquistes successor de Franco al capdavant de l’Estat a proposta del mateix dictador.

“Quiero expresar en primer lugar que recibo de su Excelencia el Jefe del Estado el Generalísimo Franco la legitimidad política surgida del 18 de julio de 1936…”, deia aleshores el rei emèrit en referència al cop d’estat contra el govern de la Segona República espanyola. “Alguna pregunta més? Què no queda clar?”, ha escrit Pujol per demanar la llibertat dels presos polítics.

Carles Puigdemont s’ha fet ressò del vídeo des de l’exili i s’ha referit al “problema de fons” a Espanya apuntant que “la restauració borbònica es fa a partir de la legitimació del cop d’Estat i la victòria de Franco”. “Per això tal dia com avui el franquisme no es va acabar”, ha sentenciat.