Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024

VÍDEO | La Cambra de Comerç lamenta que l’acord de pressupostos “no reflectirà el 52%”, però celebra que tirin endavant

|

- Publicitat -

La Cambra de Comerç de Barcelona ha lamentat que l’acord de pressupostos entre ERC i el PSC “no reflectirà el 52%“. Així ho ha indicat la presidenta de l’ens, Mònica Roca, en una entrevista a La2 i Ràdio 4, on ha assegurat que el pacte entre republicans i socialistes implica que “en l’eix nacional hi surti perdent la causa independentista”.

“A nivell nacional, el pacte que hi pugui haver amb Junts o PSC no té res a veure”, ha subratllat Roca. Tot i això, ha opinat que el pacte “no serà tan diferent” a escala econòmica i ha celebrat que finalment s’hagi desbloquejat la negociació dels comptes. Preguntada per les pròximes eleccions a la Cambra, Roca ha confirmat que es tornarà a presentar una candidatura independentista com Eines de País.

Publicitat

Unitat independentista dins la Cambra 

En aquesta línia, ha remarcat que a la Cambra de Comerç “no existeix en absolut la divisió de l’independentisme”. “Anem units totalment”, ha subratllat. “El millor pel nostre país és que disposi d’un espai propi econòmicament parlant”, ha agregat.

Així mateix, Roca ha avançat que es pretén crear una candidatura unitària en contra de la que dirigeix actualment els òrgans de govern de l’ens. L’actual presidenta de l’ens ha opinat que veu “difícil” que aquest espai “es posi d’acord”. “L’antiindependentisme és molt divers”, ha verbalitzat.

Preguntada per l’increment el salari mínim interprofessional (SMI) fins als 1.080 euros al mes, Roca ha lamentat que la patronal CEOE es desmarqués de les reunions amb l’executiu i ha opinat que l’acord “hauria d’haver arribat abans” per tal d’afavorir la planificació de les empreses per l’any 2023.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut